Sentimentele de vinovatie

“Sunt vinovata!”
“Nu pot sa mi-o iert!”
“Nu ar fi trebuit sa fac asta!”
“Merit sa fiu pedepsita!”
Acesta poate fi un dialog interior destul de obisnuit al unei persoane care se simte vinovata. Sentimentul de vinovatie este experimentat de orice persoana sensibila, responsabila. Este un mecanism declansat de constiinta atunci cand am incalcat codul nostru moral, cod stocat si interiorizat pe mai multe nivele de memorie.( educationala, genetica, culturala, evolutia sufletului, lectia sufletului).

Lumea este plina de oameni cumplit de indurerati pentru lucruri care nu ar fi trebuit sa le faca sau pentru lucruri pe care nu le-au facut la timpul lor. De cate ori nu am auzit in dialogul nostru interior:
“Era mai bine daca aveam mai mult curaj” sau “daca as fi facut asta sau asta”.

Învinovățirea

Învinovățirea este o stare si ca orice stare are o reactie chimica specifica in fizicul nostru, in functie de personalitatea persoanei. Astfel incat din acest sentiment deriva furie, frustrare, tristete, disperare, neputinta, devalorizare.
Cand suntem cuprinsi de sentimentul de vina, ne focalizam pe un moment din trecut si ne simtim abatuti, furiosi, tristi, neputinciosi. Acest lucru produce ganduri de devalorizare care la randul lor produc stari, intrand astfel intr-un cerc vicios care ne face sa ignoram prezentul. Cand ne simtim vinovati suntem paralizati intr-un comportament din trecut incapabili sa identificam un gest reparator care ar putea sa stearga cu adevarat acest sentiment.

O decizie constienta si voluntara

Sentimentul de vina este o experienta, din iesirea careia, e necesara DECIZIA FERMA – Daca ramanem INCONSTIENT, in aceasta experienta se vor genera alte situatii care sa ne confirme vinovatia si sa ne scufunde in mareea starilor emotionale negative. Acestea  manifestandu-se la nivel fizic, prin eliberarea de substante chimice toxice, care vor genera, la randul lor, boala ( crestere de tesut sau pierdere de tesut).
Femei, barbati e necesar sa ne oprim din aceste manifestari mentale, emotionale care vor produce efecte in fizicul nostru, printr-o decizie constienta si voluntara. Cand ne simtim vinovati suntem in trecut sau ne ingrijoram pentru viitor si ratam binecuvantarea prezentului.

Exista nenumarate tehnici care ne pot ajuta sa intrerupem ciclul vinovatiei, printre care si ThetaHealing, care printre altele poate REINTREGI SUFLETUL persoanei. Se pot recupera din toate generatiile , din eternitate si dintre timpuri “bucatile” de suflet care au ramas in relatiile cu alte persoane.
ThetaHealing prin tehnica de “sondare” sau “scoatere la lumina” , poate inlocui instantaneu o credinta generatoare de suferinta cu una benefica. Tot prin tehnica ThetaHealing se poate insufla energia unor sentimente netraite, in toate celulele corpului persoanei si in toate aspectele vietii acelei persoane.

Insufla energia unor sentimente netraite:

– stiu ce se simte, stiu cum se simte,

stiu ca este posibil sa traiesc viata de zi cu zi

iertandu-ma pe mine insumi/insami…

stiu ca este posibil sa traiesc viata de zi cu zi fara vina,

fara furie, fara a simti neputinta, frustrarea, disperarea…

– stiu, ce se simte, stiu cum se simte,

stiu ca e posibil sa traiesc viata de zi cu zi traind cu recunostinta clipa prezenta,

– stiu ca e posibil sa traiesc viata de zi cu zi identificand cu usurinta lucrurile binecuvantate din viata mea!

Persoana va intra intr-un proces de vindecare…Creind noi poteci neuronale ale iertarii, binecuvantarii. Stabilirii de obiective, deschiderii in fata unor noi oportunitati de a experimenta bucuria, succesul, pasiunea. Fara sa mai calcam pe “poteca vinovatiei”, datorita acestei lucrari , aceasta din urma va disparea.

Binecuvantata sa ne fie inima si vointa de a ne schimba!!!
poti PROGRAMA O SESIUNE INDIVIDUALA

pentru a vedea care sunt tiparele care se perpetueaza in familia ta de generatii. Care te impiedica sa te manifesti la intregul tau potential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.