Bianca este o noua prietena care a sosit la mine la terapie spunandu-mi ca cea mai presanta dintre problemele ei existentiale este ca i se tot repeta un tipar in legatura cu partenerii. Are 41 de ani si este singura. Dupa ce am identificat tiparul, B. mi-a permis sa scriu un articol. L-am scris la persoana intai, pentru ca sa fie mai usor asimilat de mintea acelora care s-ar identifica mai mult sau mai putin cu trairile sau istoria de viata a prietenei mele.

 

Senzualitatea este o calitate sau o necesitate? Imi folosesc senzualitatea pentru a ma apara de agresivitatea partenerului? Cand mi s-a mai intamplat asta?

Stiu ca senzualitatea este o calitate, insa la mine se manifesta, ca un mecanism de aparare, cand intru in panica. De fiecare data cand sunt cu un partener sunt in garda, niciodata nu reusesc sa ma abandonez total. Cred ca un barbat simte cand femeia este retinuta si, probabil, ii creeaza un sentiment de frustrare. Orice barbat isi doreste ca femeia lui sa-l considere capabil de ocrotire, sa fie admirat si demn de incredere. Partenerul meu se simte manipulat, desi constient, eu nu am nicio idee de aceasta tendinta a mea. O fi o asociere stranie in mintea mea. In mod ciudat, partenerii mei, sfarsesc prin a se infuria, de cele mai multe ori din nimicuri, urla, striga nervosi, ceea ce ma inspaimanta si ma transforma intr-o biata victima. Si…da, ca sa-l temperez devin mai senzuala, un mecanism straniu ma determina sa ma comport cu dragalasenie, dulceata in pofida sentimentului de ura pe care agresivitatea lui mi-l starneste. Sunt plina de furie si frustrare din cauza comportamentului agresiv, dar ma comport ca o iubita tandra si intelegatoare. Oare de ce aceasta incoerenta in comportamentul meu, ce anume o genereaza ? Ma face sa ma simt ca o fatarnica perversa!

Ma atrag barbatii care ma infricoseaza? Ce tendinta masochista sa fiu atrasa de barbatii agresivi?

Imi imaginez ca trebuie sa fie o memorie in mine, un fel de promisiune, pe care nu reusesc sa o duc la bun sfarsit. De aceea, reiau scenariul cu barbati agresivi pentru ca, undeva-candva mi-am propus ceva. Aduc in realitatea mea barbati temperamentali si suparati, ca sa depasesc ceva…Imi doresc un barbat puternic. Cand eram mica, oamenii agresivi imi pareau puternici…

Puternic inseamna agresiv? Sa fi asociat puterea cu agresivitatea?  Da, puternic = agresiv.
Singurul mod de a-l calma era sa ma prefac ca il iubesc, adica sa-mi manifest toata senzualitatea de care sunt capabila pentru a-i tempera pornirile violente.

De aceea a fi senzuala a devenit o necesitate in loc de a fi o calitate. Am simtit ca nu ma pot abandona unui barbat, sunt mereu in garda, pregatita de o eventuala iesire necontrolata. El simte aceasta nesiguranta a mea si se infurie, pentru ca il fac sa se simta ca un incapabil. De asemenea, simte incoerenta mea, pentru ca si barbatii sunt sensibili si ei doresc iubirea sincera si totala, astfel ca nereceptivitatea mea la straduintele lui il infurie si il face sa ma suspecteze de manipulare si control.

In preajma mea un partener devine furios. In preajma unui partener furios, eu imi exprim senzualitatea. Pentru mine nu exista senzualitate fara frica. Deci nu voi fi atrasa de un barbat calm pentru ca nu-mi trezeste interesul. Si astfel, se petrece acest cerc vicios.

Atractia catre un barbat puternic (dorinta de protectie) = agresiv (asocierea din copilarie) -> teama de conflict -> senzualitate prefacuta automata + ura -> fatarnicie -> furie, agresivitate -> teama -> dragalasenie fatarnica -> ura -> nemultumire de ambele parti -> despartire -> frustrare -> SINGURATATE.

Sunt mecanisme inconstiente. Acum am constientizat toate acestea impreuna cu Georgeta. Ma iubesc si ma accept pentru aceste comportamente pentru ca nu sunt alegeri constiente ci mecanisme inconstiente create ca urmare a comportamentelor adultilor din copilaria mea.

Oare stiu ceva despre asta?
Desigur!

Tatal meu era extrem de agresiv atunci cand bea alcool. Cand nu bea era o persoana dragastoasa si afectuoasa, insa aceasta manie a bauturii il modifica complet, il transforma intr-o bestie violenta fara discernamant. Mama mea era terorizata de frica. Insarcinata cu mine, cauta fel de fel de tertipuri sa se sustraga furiei si, mai ales, apetitului lui sexual. Uneori, mama reusea sa se ascunda inspaimantata de el, alteori, se prefacea calda si afectuoasa, doar, doar se calma si nu o lovea in timp ce o dorea cu bestialitate.

Cand m-am nascut aveam vanatai pe corp datorate batailor pe care mama le-a suportat pana in ultimile zile de sarcina. Intr-un final a reusit sa divorteze de el, insa stiu ca era terorizata de spaima daca dadea tarcoale casei noastre. Eu nu l-am vazut decat la 5 ani, cand a venit in vizita la noi, cu scopul de a ma cunoaste. Dar nu-mi amintesc.

L-am cunoscut, de fapt, cand aveam 24 de ani… Mama nu a mai avut niciodata alt barbat. Cum ar fi putut?

Insa eu, am absorbit modelul, l-am integrat si l-am manifestat pana acum. Nu am fost agresata fizic de niciun barbat, dar simpla ridicare a tonului, ma paraliza de frica si foloseam tactica mamei, ma prefaceam afectuoasa, dulce, senzuala pentru a-l tempera. Cum as fi putut sa am incredere in vreun barbat, cum as fi putut sa ma abandonez fara nicio grija puterii lui cand credeam ca puterea era egala cu agresivitatea? Si apoi, mai toti barbatii de care ma indragosteam aveau manifestari necontrolate de agresivitate.

Nu am indrazneala sa o intreb pe mama daca rationamentele mele sunt adevarate, dar simt ca asa este…

Eu, azi decid sa ma lepad de acest model!
Aleg, Acum si Aici sa ma eliberez de frica de violenta… nu e frica mea, ci am trait-o in pantec! Tata nu m-a atins niciodata in afara de momentele cand o lovea pe mama si eu eram in pantecul ei! Tata s-a cait pentru acele fapte!

Aleg AICI SI ACUM sa vindec copilul care am fost in pantecul mamei mele si sa-i dau Iubire si ocrotire!

Aleg Aici si Acum sa cunosc si sa traiesc diferenta intre a fi puternic si a fi agresiv. Stiu ce inseamna sa fii puternic fara sa fii agresiv.

De fapt, puterea vine din blandete, iar agresivitatea din frica. De fapt, doar oamenii buni sunt puternici.

Aleg Aici si Acum sa traiesc senzualitatea fara teama si fara prefacatorie. Aleg senzualitatea ca o calitate fara ca aceasta sa fie o necesitate.

Aleg Acum si Aici, sa ma abandonez cu dragoste protectiei unui barbat puternic.

Aleg Aici si Acum sa cunosc si sa traiesc cu incredere alaturi de un barbat puternic, bland, intelept, frumos.

Aleg Aici si Acum sa ma simt in siguranta ca partenera de viata a unui barbat puternic, cald, tandru, inteligent.

Si fac toate acestea in onoarea mamei mele si a tuturor femeilor infricosate, abuzate, maltratate.

Il iert pe tata, el face deja parte din viata mea in alt mod decat atunci.

Ma iert si ma accept pe mine pentru toate momentele in care mi-a fost frica, m-am prefacut ca iubesc in timp ce uram, pentru faptul ca m-am indoit ca exista barbati calzi, calmi, tandri si puternici.

Am incredere ca aceste mecanisme, nu tocmai onorabile, create in momentele de teroare care mi-au salvat viata mie si mamei mele, se dizolva, isi pierd puterea, se anuleaza si dispar.

Stiu ca toate aceste experiente au avut un sens pentru mine si mai stiu ca eu (Sinele meu Divin) le-am creat pentru ca sa invat Onestitatea, Daruirea, Increderea, Iertarea.

Renunt sa mai primesc (imi dau) lovituri prin a ma invinovati, a ma diminua, a ma considera nemerituoasa fara teama ca o sa-mi pierd smerenia.
Aceste obisnuinte de agresivitate care mi le aplicam mie insami ca un catir obisnuit cu loviturile, le dizolv pana la disparitie.

Eu pot cu un efort constient sa controlez aceste tendinte pana dispar cu desavarsire.

In acelasi timp, ma iubesc si ma accept asa cum sunt! Amin

Bianca

 

2 thoughts on “Senzualitatea este o calitate sau o necesitate?

 1. TORNADO says:

  da! trist si afectat de subiect si interesant voi incepe sa cocetez din nou cu dv. vroiam sa urmez cursurile dv . dar poate nu a venit momentu la orce vine un moment degeaba doresti daca nu exita acel moment ., cu dragoste si dorinta poate va veni o zi sa putem sa lucram inpreuna citesc mult in legatura cu spiritualitatea cu
  theta healing ce vreu sa spun ca nimicnu sa schimbat in iterioru meu inafara de a/ma educa cu iubire si dragoste dar se vede ca exita si alte lucruri care sunt negative in mine toti avem lucruri in noi mai putin pozitive ,dar pina la curs va multumesc cu multa dragoste pentru dv doamna georgeta .s
  ps/ am pe cineva care sufera de o boala de sczofenie infatila ce se poate face !!??????
  multumesc si o zi plina de bucuri !!

  • admin says:

   Multumesc pentru aprecieri si ganduri bune!
   In ceea ce priveste cunostinta dvs. probabil, ca sunt cauze adanci pentru manifestarea acelui diagnostic psihiatric. Problema va trebui analizata cu parintii copilului, indeosebi cu mama acestuia, in functie de deschiderea lor si puterea lor de elaborare. Avand incredere ca orice om este manifestarea unei intelepciuni divine si ca decizia de a se incarna in acel corp, cu disfunctionalitatile transgenerationale ale clanului in care a hotarat sa vina, ii apartine, acest lucru facand parte din planul lui Divin, cu siguranta va gasi calea spre vindecare, daca asta este rostul acestui aspect. Altfel, orice interventie a persoanelor care apreciaza conform propriei perspective este inutila. De aceea, ne inclinam in fata maretiei oricarui suflet! Recomand cartile lui Lazarev! http://www.lazarevsn.ro/ Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.