Potrivit traditiei sanscrite exista 7 centri de energie sau chakre prin care o fiinta umana este conecata la Energia Universala. Procesele de gandire sunt elaborate cu energia celor trei chakra superioare. Cand formulam un gand se creaza o imagine in mintea noastra lucrand cu aceste trei chakre superioare.

De ex.: atingerea unui obiectiv sau obtinerea unui job.

Aceasta imagine-gand poate fi concretizata numai cand ii dam suflul vietii prin emotiile noastre ce se gasesc in cei trei centri energetici creativi din partea inferioara a corpului nostru.

Pe de o parte avem gandul – imagine, iar pe de alta parte avem forta emotiei cu privire la acest gand ( care poate fi iubire/incredere sau frica/ura).

Cand aceste doua forte se intalnesc, cand transmitem gandului puterea uneia din cele doua emotii, se absorb una in cealalta intr-un punct central care coincide cu inima noastra.

Ceea ce rezulta se numeste sentiment.

Este demonstrat stiintific ca Inima noastra creeaza unde electromagnetice ce influenteaza lumea in jurul nostru , in baza a ceea ce gandim si a emotiei pe care o punem in acel gand. Acesta este sentimentul.

Si potrivit traditiei sanscrite sentimentul este uniunea dintre emotie si gand.

Cand formulam un gand ne exprimam iubirea pentru acel gand sau frica de acel gand, pentru a crea un sentiment care poate fi tristete, bucurie, compasiune, furie. Ceea ce traim , ceea ce simtim la nivelul inimii sunt sentimente, senzatii produse de emotia in ceea ce priveste acel gand.

Este vorba de o tehnologie interioara pentru ca putem avea acelasi Gand sustinut de emotii diferite cu rezultate obtinute diferite.

In Evanghelia dupa Toma este explicata cum uniunea dintre gand si emotie creeaza o putere care poate schimba realitatea. Cand din aceste DOUA (emotie + gand) veti face UNA, veti deveni Fii omului si cand veti spune muntelui: “Muta-te!”, el se va muta.

Daca noi am realiza cat de puternici suntem, am alimenta gandurile/ alegerile noastre doar cu emotia iubirii, iar cand vom spune muntelui: “Muta-te!”, el se va muta.

In momentul in care avem un gand, il alimentam cu o emotie, acestea se intalnesc in inima si formeaza un sentiment. In acest moment inima da semnal creierului , iar creierul (Hipotalamusul) elibereaza in corp, substanta specifica senzatiei respective.

Fiecare sentiment are corespondenta o substanta chimica.

Tristetea are substanta specifica, bucuria are substanta specifica, furia, entuziasmul, mahnirea, tradarea, increderea, toate au un component chimic specific. Daca noi investim gandurile noastre cu emotia fricii, generand sentimente negative de-alungul mai multor ani, in timp ce in corpul nostru se elibereaza de fiecare data substanta specifica acelui sentiment, devenim dependenti de acea substanta. Celulele noastre dezvolta receptori pentru fiecare substanta chimica eliberata in corp.

Sentimentele traite pentru mai mult timp, creeaza credinte puternice care preiau controlul asupra generarii senzatiilor noastre. Nici macar nu mai decidem noi cu ce emotie sa alimentam gandul, (ex:reusita) pentru ca credinta puternica devenita inconstienta va folosi singura combustibilul pentru a crea senzatia de care corpul a devenit dependent, iar noi nu stim ca suntem dependenti de senzatiile de tristete, de neacceptare, de respingere, de frustrare, etc.

Puterea credintei si a sentimentului asociat ei reprezinta esenta intelepciunii care a fost pastrata in cele mai minunate locuri, mai pure locuri. De cele mai multe ori, cel mai bun mod de a ascunde ceva este acela de a-l tine la vedere.

Daca credinta este atat de puternica si toti detinem aceasta putere, atunci de ce nu stim cu totii ca o avem? De ce nu o folosim cu totii in fiecare zi?

 

Acum!
A sosit momentul sa ne amintim de Puterea noastra!

Recapituland, sentimentul este uniunea dintre gand si emotia cu care este alimentat acel gand.

Interesant este ca suntem capabili doar de doua emotii primare: Iubirea si ceea ce simtim ca opusul iubirii.
Desi, daca mergem in profunditate, descoperim ca de fapt, sunt 2 aspecte ale aceluiasi lucru. Simtim cand una, cand cealalta, ori una, ori cealalta.

Sentimentul este produsul gandului la care s-a adaugat forta uneia dintre emotiile primordiale: Iubirea sau opusul ei.

Iubirea sau opusul ei reprezinta combustibilul care da viata unui gand.

Un gand este ceea ce alegem din infinitele de posibilitati cuantice, este unda, cand i-am dat unul din cele doua combustibile , l-am transformat in particela, l-am materializat. Insa , in inima noastra, in celule corpului nostru, in ADN-ul nostru, exista credintele formate de inaintasii nostrii cu privire la reusita, succes, prosperitate, respect, iubire fata de aproape, etc.

A venit timpul sa ne amintim cat suntem de puternici si sa alegem constient combustibilul cu care alimentam gandurile noastre, alegerile noastre.

Sa nu ne mai lasam viata sa se creeze automat in baza programelor asimilate de la stramosii nostri, de la parintii nostri. Fiintele umane sunt un mijloc de creatie a realitatii pentru ca doar ele au capacitatea de a alege din infinitatea de posibilitati si doar ele au capacitatea de a alege combustibilul/energia cu care sa alimenteze gandul.

Sentimentele , credintele din inima ne creeaza realitatea.

Putem face schimbari instantaneu.
Schimba ceea ai fost invatat despre reusita, despre bucurie, onestitate, compasiune, farmec personal, noroc, etc. cu definitia Creatorului cu privire la aceste sentimente. Ce-ai spune daca instantaneu ti s-ar insufla sentimentul in viziunea Creatorului , Intuitiei, Clarviziunii, Increderii, Acceptarii?

Vom invata cum se simte cand esti respectat, onorat, iubit, ascultat, stimat, special, senin, onest fata de sine, in siguranta, important, etc.

Vom invata cum se simte cand traiesti viata de zi cu zi fara indoiala, fara manie, fara teama, fara durere, fara dusmanie, fara instabilitate, fara confuzie, fara sa fii ranit, fara sa fii folosit, fara sa fii abusa, fara disperare, fara sa te simti singer, parasit, inferior, nefericit, tradat ignorat, etc.

Vom invata cum sa traim fara resentimente, fara regrete , fara ranchiuni. Ne vom elibera de temeri ( de intuneric, de apa, de inaltime, de respingere, de refuz,etc.)

Toate acestea, intr-un curs de 3 zile de ThetaHealing®

ThetaHealing® este un instrument care te poate invata sa faci aceste schimbari si altele lucruri, mult mai mult.
Cand ai acest instrument la indemana, poti schimba realitatea ta si a celor dragi tie cu consimtamantul lor.

In 3 zile vei invata cum sa te folosesti de Puterea Ta!

Este o cunoastere ce nu are pret. Este o tehnica simpla si la indemana oricui ce necesita doar antrenament si credinta.

Omule, trezeste-te din somn si ia-ti Puterea inapoi!

de Georgeta Sultan

Bibliografie: Vianna Stibal, Gregg Braden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.