); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Darul Binecuvantarii

Darul Binecuvantarii

Unul din darurile care ne-au fost transmise din traditia anticilor esenieni este un cod verbal care ne da oportunitatea sa infruntam cu gratie experientele de viata care ne ranesc profund. Acest cod, oarecum ascuns in vremurile stravechi , iar in timpurile moderne , de cele mai multe ori neinteles, este cunoscut ca darul Binecuvantarii. Prin darul binecuvantarii ni se cere sa admitem ca posibilitate ca fiecare eveniment care se desfasoara in lumea noastra, in viata noastra, in prezenta noastra isi are originea FARA EXCEPTIE in singura Sursa a Tot Ceea Ce Este.

“Daca ma ridic la Ceruri, tu esti acolo;
Daca imi gasesc adapost in iad, te zaresc, tu esti acolo…
Caci, pentru tine,
Intunericul si Lumina sunt la fel…”

Evanghelia Eseniana a Pacii

Admitand posibilitatea ca exista o singura Sursa de tot ceea ce este , cunoscuta in timpul vietii umane, admitem ca orice eveniment care se intampla, fie de bucurie, fie de durere, trebuie vazut ca parte din Unul, ca parte din Totul din acea Sursa a Tot Ceea Ce este. In momentul in care binecuvantam evenimentul care ne-a ranit sau persoana care ne-a cauzat durere sau suferinta, afirmam natura divina si sacra tocmai in virtutea lui Unu., ca parte din acesta. Binecuvantarea este probabil unul din codurile vibratorii cele mai puternice care ne-au fost transmise si care , rareori ne-a fost aratat cum sa le aplicam.

Darul binecuvantarii reprezinta pentru noi oportunitatea de a ne elibera de incarcatura energetica si emotionala pe care am acumulat-o in corpul nostru si de a ne continua viata inainte.

Binecuvantarea este o promisiune straveche ce ne reaminteste ca fiecare suflet supravietuieste celor mai intunecate momente ale vietii, pentru a se intoarce din nou acasa, neatins si intr-un mod armonios.

Binecuvantarea poate fi definita ca o calitate a gandului, sentimentului si emotiei. Ne permite sa recunoastem natura sfanta, sacra si divina a fiecarui eveniment fara ca acest lucru sa consti tuie acceptarea, consensul sau acordul ci doar recunoaste natura divina si ne permite sa mergem mai departe, odata cu viata .

Se intampla ceva magic cand facem asta si nu se poate explica in cuvinte pentru ca este o experienta care trebuie traita pentru a intelege rolul binecuvantarii in viata noastra. Lumea ar putea spune: “ Tu vrei sa binecuvantam ceva? Cine suntem noi ca sa binecuvantam? Credeam ca doar persoanele sfinte o pot face!”
Daca nu voi, atunci, cine? Cine poate fi mai sfant decat voi? Cine poate fi mai sacru decat voi?Voi care v-ati aventurat atat de departe, voi care ati venit in aceasta lume pentru a fi martori unii pentru altii si pentru voi insiva? Care act poate fi mai sfant decat acesta? Daca nu sunteti voi cei care sa binecuvantati un eveniment, atunci, cine?

Atunci, ce este o binecuvantare? Ce afirmam atunci cand binecuvantam ceva? Este vorba de a privi in fata lucrurile care v-au cauzat suferinta cea mai profunda, care v-au adus in cea mai profunda obscuritate a vietii si sa spuneti: Binecuvantez aceste lucruri. Imaginati-va ce persoana puternica este nevoie sa fii pentru a face aceasta! Este un mecanism de eliminare a incarcaturii, care sa creeze posibilitatea ca al doilea pas – oricare ar fi el – sa fie facut de pe o pozitie de pace launtrica a corpului.

Cu aceasta binecuvantare spuneti doar ca s-a intamplat ceva sacru, divin si sfant care face parte din Unul chiar daca nu intelegeti care e locul lui in Intreg. In a face asta este ca o eliberare chiar daca nu s-a intamplat pentru prima data.

Cum poti invinge un eveniment cu multi morti? Poti procesa cu mintea dar in inima ramane ceva care face rau. Ce se intampla cand spunem persoanelor care au ucis :”Sa fie binecuvantati acei soldati” ? In acest caz nu condamnam acei soldati , nu ne exprimam acordul pentru ceea ce au facut. Se recunoaste doar ca ceea ce au facut face parte din Unul.

“II BINECUVANTEZ PE ACEI SOLDATI CARE AU LUAT ACELE VIETI SI CARE AU PUTUT SA SE CUNOASCA ASTFEL PE EI INSISI, PRIN FAPTUL DE A LUA VIATA ACELOR OAMENI.”

“II BINECUVANTEZ PE CEI CARE AU MURIT , PE CEI CARE AU AVUT DESTULA IUBIRE PENTRU A-SI DA VIATA, ASTFEL INCAT SA SE POATA CUNOASTE PE EI INSISI.”

“MA BINECUVANTEZ PE MINE, CARE AM FOST MARTORUL ACESTUI EVENIMENT, ASTFEL INCAT AM PUTUT SA MA CUNOSC PE MINE INSUMI- PRIN CHIAR FAPTUL DE A FI MARTORUL LUI.”

Darul binecuvantarii este ca ea nu este partinitoare si nu vede lucrurile drept bune sau rele. Fara sa scuze o actiune, fara sa fie de acord cu ea sau fara sa o incurajeze, binecuvantarea unui eveniment nu face decat sa recunoasca natura divina a acelei actiuni care a avut loc. Acele evenimente din viata cu care trebuie sa ne impacam in interiorul nostru , s-au intamplat deja. Nu se cere sa dam timpul inapoi si sa schimbam faptele care au avut loc. In schimb, va cereti voua insiva sa va vindecati perceptia asupra evenimentelor. Aceasta vindecare va permite sa gasiti un sens pentru cele ce nu au sens si sa gasiti o ratiune a tragicului. Ca fiinte ale compasiunii si binecuvantarii, vi se ofera oportunitatea de a transcende polaritateacat timp inca traiti in lumea polaritatii. Semintele compasiunii si ale binecuvantarii tin de un nivel profund al naturii voastre si stau “adormite” pana in momentul in care valoarea lor va putea fi recunoscuta si amintirea lor se trezeste. Poate acum este acel moment.

Nu consimtim ca acest lucru sa se repete , doar eliberam incarcatura emotionala din corpul nostru. Nivelul cel mai inalt al maiestriei noastre il gasim in a fi martori la ceea ce ne-a oferit viata si in a redefini semnificatia acelor evenimente. Daca redefinim semnificatia si reusim sa ne eliberam corpul , atunci putem sa ne continuam vietile. Acest lucru nu are nimic de-a face cu a ne complace si nici nu este vorba de o actiune care porneste din furie, razbunare, priveste mai curand, o actiune care este declansata dintr-un loc al emotivitatii noastre care a capatat putere.

Trebuie sa va impacati cu ceea ce va aduce viata- oricare ar fi acele lucruri – si sa desco periti acel loc al pacii din interiorul corpului vostru, pentru a merge mai departe, despovarati, limpezi intregi si teferi, catre vindecarea personala. In aceasta consta beneficitatea acestui dar al binecuvantarii. O intrebare pe care o puneti voi insiva: “ Imi voi da eu voie sa imi amintesc de darul binecuvantarii si sa traiesc astfel incat aceasta amintire sa fie viata mea?”

“Pot eu sa trec de reactia viscerala – ce tine de o paradigma veche, bazata pe polaritate – si sa ajung intr-un “loc” in interiorul meu, un loc tainic al pacii care recunoaste natura sacra a evenimentelor, situatiilor, persoanelor care m-au ranit, mi-au cauzat suferinta? Am ajuns eu, oare, intr-un punct din viata mea in care pot trece dincolo de polaritatea care permite o astfel de tragedie?”
In acest loc eu “stiu” cu certitudine ca acest scenariu nu trebuia sa se intample. Dar s-a intamplat.
De pe aceasta pozitie, EU SUNT:

EU SUNT puterea mea. Orice actiune o voi intreprinde in legatura cu aceasta experienta se bazeaza pe o alegere clara, ferma si constienta.

EU SUNT pace. Nu simt in corp nicio tensiune, nicio crispare asociata cu evenimentele respective. Inteleg ca fiecare dintre persoanele implicate este o fiinta puternica si un maestru .

EU SUNT compasiune.

EU SUNT, intrucat am ajuns la o reconciliere cu acest eveniment in interiorul mintii si al corpului meu.

Nimeni Altcineva Nu Poate Sa Faca Acest Lucru Pentru Mine.

Sentimentul de a avea “inima usoara” , de eliberare, reprezinta o modificare a proceselor chimice din corp, ca raspuns la o alegere superioara din planul emotiilor. Aceasta alegere consta in faptul ca fiecare persoana isi foloseste puterea sa innascuta de a “deveni” in loc de a ” face” . A ales un cod superior. Fiecare si-a reamintit natura sa cea mai autentica.

de Georgeta Sultan dupa Gregg Braden

About Author

Georgeta Sultan

Instructor THetaHealing® certificat de Vianna Stibal in 2011, cu peste 150 de cursuri predate in Romania. Terapeut cu experienta in aplicarea tehnicii Dig Deeper. Experta in identificarea cauzelor spirituale ale bolilor si problemelor existentiale. Cunoscatoare a Medicinii Germanice din perspectiva Recall Healing®. Aplica in terapie si psihogenealogia.

Leave a Reply