); ga('require', 'displayfeatures'); ga('send', 'pageview');

Undele cerebrale, in numar de patru (alfa, beta, delta si theta)

Undele cerebrale, in numar de patru (alfa, beta, delta si theta)

Undele cerebrale, in numar de patru (alfa, beta, delta si theta) sunt corespunzatoare starilor creierului si descriu frecventa pe care vibreaza activitatea cerebrala în anumite momente.
Undele beta corespund starii obisnuite de veghe, în care atentia noastra este predominant orientata spre actiuni exterioare.
Undele beta iau nastere în timpul orientarii predominante a mintii umane de catre satisfacerea nevoilor de subzisteta, calculând, organizând, aranjând conferând sensul universului nostru exterior.
Frecventa undelor beta este mult amplificata în conditii de stres sau anxietate.
Frecventele undelor fiind cuprinse între 13-30Hz.
Undele alfa indica o stare dinamica asociata unei minti calme, linistite si în care atentia poate fi focalizata cu succes atât în exterior participând la rezolvarea situatiilor de tot felul, dar si în interior permitând aprofundarea unei stari de meditatie dinamica.
Ele sunt predominante de asemenea în stari de concentrare sau de focalizare asupra unui centru imobil interior.
Ele se amplifica la persoanele care practica diferite forme de meditatii, tehnici posturale etc..
Aceasta stare trebuie atinsa in cazul masuratorilor radiestezice.
Undele cerebrale de tip alfa ating frecvente cuprinse între 7-13Hz.
Undele theta prezinta frecvente care sunt cuprinse între 3-7Hz. Ele reflecta o stare specifica a mintii care permite vizualizarea benefica, dinamizarea constructiva a imaginatiei si inspiratia creatoare.
Acestea apar mai ales în timpul somnului paradoxal (REM) în care apar majoritatea viselor.
Putem fi totusi constienti de aceasta stare de calm si armonie, caci undele de tip theta se manifesta mai ales în timpul reveriei cotidiene si meditatiei profunde.
Când apar în starea de veghe acestea sunt raspunzatoare de cunoasterea intuitiva si de explorarea imaginativa a profunzimilor misterioase ale subconstientului.
Undele theta sunt asociate deseori cu activitatile artistice desfasurate într-o atmosfera de armonie si beatitudine, caci mai nou, arta ia uneori si forme dezarmonioase, dezgustatoare, care duc la stress.
Genialitatile si oamenii fericiti, împacati sau cu preocupari artistice creatoare, traiesc mai des pe aceasta frecventa a undelor theta.De asemenea sunt undele ce faciliteaza schimbari majore la nivelul inconstientului,prin schimbarea programelor perimate datatoare de griji si suferinta, cu cele creatoare de sansa,vindecare si succes.
Acestea din urma sunt, ele insine atributele frecventei theta.
Undele delta definesc cele mai profunde nivele ale relaxarii psihosomatice pe care o fiinta umana le poate atinge cuprinse între 0.1 si 3 Hz.
Astfel fiind cele mai lente unde cerebrale ele caracterizeaza somnul profund fara vise, starile “puternice” de extaz, sau extazul mistic, samadhi, satory, turia etc.
Sfintii îndeosebi traiesc aceste stari profunde ale undelor cerebrale în mod constient. Uneori viziunile Fecioarei Maria, Isus sau alti sfinti, nu neaparat crestini, produc vizionarului aceste frecvente ale undelor, viziunile fiind însotite de o stare profunda de extaz.
 De asemenea, starile înalte de orgasm sunt însotite de acest tip de unde. Rama Crisna, marele yoghin hindus, ramânea cuprins zile întregi în astfel de stari, inima lui încetând chiar sa mai bata.
Sfântul Francisc din Asisi, Anton de Padova, Tereza de Avilona, Budha si multi alti sfinti, au ajuns sa-si permanentizeze acest gen de trairi.
Prezenta undelor delta este asociata cu procesul complet si amplu al regenerarii fizice si al refacerii ori mentinerii sanatatii de unde rezulta ca fluctuatiile noastre mentale determina starea generala în care noi traim.

About Author

Georgeta Sultan

Instructor THetaHealing® certificat de Vianna Stibal in 2011, cu peste 150 de cursuri predate in Romania. Terapeut cu experienta in aplicarea tehnicii Dig Deeper. Experta in identificarea cauzelor spirituale ale bolilor si problemelor existentiale. Cunoscatoare a Medicinii Germanice din perspectiva Recall Healing®. Aplica in terapie si psihogenealogia.

Leave a Reply