Terapie-Grup 8

Terapie-Grup 8

 

Terapie - sesiune in grup - Online

Maxim 8 persoane

 

In fiecare Joi intre orele 16 - 21

 

Tema

Resentimentele si Iertarea

 

Ce vom face in cele 5 ore?

Continut:

Scurta discutie

( Dam o definitie conceptelor din tema -15 min. )

Meditatia de inceput

( grup 15 min.)

  1. Digging/Sondare (- lucru asupra fiecarui participant - 20 min. -un resentiment la care se aplica instrumentele de mai jos)

  2. Schimbarea convingerilor

  3. Download noi sentimente

  4. Lectia de viata

Meditatia iertarii

 

(15 min. grup)

 

Beneficii:

   
  • Fiecare participant beneficiaza de terapie in propriul caz  si trage si invataminte din situatiile celorlalti la care este martor avand propriile constientizari.

  • Prin identificarea radacinii resentimentului pe care il nutreste fata de o persoana, mai multe sau fata de un comportament, isi poate explica de ce exista situatii similare pe parcursul vietii si prin lucrul asupra acestuia si eliberarea resentimentului in cauza, presiunea si judecata dispar, la fel cum vor disparea si acele comportamentele oamenilor.

  • Iertarea este un instrument puternic care se poate realiza dupa intelegerea lectiei de viata si elibereaza fiinta din punct de vedere spiritual, creind in acelasi timp  diluarea stocarilor de energie cauzatoare de afectiuni.

   

Conditii de participare:

Certificat ThetaHealing baza (minim)

Cont Zoom, laptop, telefon, camera web

Pret 200 lei

Inscriere: terapiegrup8@gmail.com

 

Ce sunt resentimentele? Au ele vreun rol in viata noastra??

Re-sentimentele sunt sentimentele intoarse pe dos.

 

Tu ai resentimente? Uneori, nici nu mai au de-a face cu un om, ci cu comportamentele unora sau altora.

 

Nu putem trai resentimente decat fata de cei pentru care avem sentimente, incepand cu parintii, fratii, surorile, partenerii, prietenii, judecand comportamentele lor in legatura cu noi pe care le extrapolam asupra celorlalti care se manifesta in acelasi mod.

 

Sa-ti dau niste exemple: neseriosii, mincinosii, lingusitorii, posesivii, lenesii, incultii, parvenitii, cei care-si vad doar interesul propriu, cei care te lasa in drum, avarii, etc. Tu mai stii altii?

 

Resentimentele ne apara, pe de o parte, pentru ca stam departe de cei pentru care avem resentimente, pentru a nu mai fi raniti, dar... pe de alta parte, existenta lor reediteaza alte situatii asemanatoare. Si... mai grav, reeditarile pe lunga durata, produc boala.

 

Nu incepe investigarea si eliberarea lor cand deja au sapat in corpul fizic, fa-o mai din timp, de exemplu, cand te plangi intr-una de ei! Cand te-au ranit suficient de multi, cand simti ca te doare sufletul!

 

Intotdeauna resentimente sunt legate de comportamentele celor apropiati din perioada copilariei. Sunt initiate din modul in care am inteles incalcarea asteptarilor noastre morale legate de cei in preajma carora am trait.

 

Copilul se asteapta ca mama sa-l apere de agresivitatea celor din jur, aceasta asteptare fiind inscrisa in natura noastra biologica. In natura, intotdeauna, mama isi apara puiul de agresori, cu ferocitate si, uneori, cu pretul vietii.

 

Daca, spre exemplu, tata era violent, iar mama nu reusea sa-si apere copilul, acesta putea interpreta acest lucru ca pe un abandon, iar daca violenta tatalui si lipsa de interventie a mamei s-au repetat, copilul a incorporat un soi de judecata in ceea ce o priveste pe mama, in primul rand, si in al doilea rand, in cel priveste pe tata. Astfel, in mod inconstient alaturi de sentimentele de iubire/nevoie fata de mama, coexista si resentimente fata de neputinta ei de a-l apara, care pot fi interpretate si ca lipsa de iubire sau indiferenta.

 

De multe ori, in dinamica copil - parinti, chiar daca mama, manifesta  interventii timide, copilul trebuia sa mearga singur in camera lui, in timp ce mama il insoteste pe tata in camera lor, de-a dreptul, doarme cu tata in pat. Toate aceste interpretari, se nasc si se mentin  in inconstientul copilului si se manifesta in relatii ca adult, uneori, copilul simtind tradare, alteori, nedreptate. In functie de modul in care traieste si proceseaza evenimentele, in functie de firea lui si de datele pe care le colecteaza din mediu.

 

In acest fel, doar in acest exemplu, persoana traieste inconstient cu aceste resentimente si de-alungul vietii va observa exact aceleasi comportamente, producand si extrapoland aceleasi resentimente asupra relatiilor din perioada adolescentei, tineretii, maturitatii.  Toate aceste trairi sunt doar reeditari ale primelor interpretari ele creind suferinta si durere.

   

Exista, de asemenea, trairi legate si  frati sau surori, fiecare individ, avand propria interpretare in functie de firea lui si de modul in care adultii se comporta. De cele mai multe ori, interpretarile sunt eronate, insa ele au puterea de a genera situatii asemanatoare in viata adulta.

   

Odata identificate aceste trairi legate de judecata persoanei, asupra lor aplicandu-se instrumentele tehnicii ThetaHealing sunt vindecate iar acele trairi cu privire la comportamentele care ne deranjeaza la altii se vor dilua iar persoana isi poate aduce pacea in suflet.

   

Evident ca exista un rost in asta! Doar nu am venit aici pentru a suferi inutil!!

   

In fiecare judecata, in fiecare suferinta exista o intelepciune, un DAR, iar fiecare persoana in parte va trebui sa-l identifice. Acest Dar este al Sinelui, iar noi trebuie sa ajungem la constientizarea lui. Sa luam privirea de pe suferinta si si sa vedem ce a creat ea bun in noi. Nu am fi acceptat sa ne intrupam fara sa stim care sunt temele de viata pe care le avem de indeplinit!

   

Fiecare dintre noi are datoria fata de sine, sa-si investigheze viata, pentru a ajunge la acea persoana care a devenit datorita suferintelor, traumelor pentru a le putea elibera si pentru a trai o viata frumoasa!

   

Nu doar imbunatatirea confortului trebuie sa fie pentru noi un deziderat ci, mai degraba, descoperirea de sine!

   

Bineinteles ca, fiecare persoana are propriile experiente de viata care sunt in mod sigur diferite de ale celorlalti, de aceea nimeni nu seamana cu nimeni si nu traieste cum traiesc ceilalti. Chiar daca avem senzatia ca, in mare, avem aceleasi traume legate de mama, tata, frati, surori, abuzatori, fiecare este un caz particular.  Asa cum spuneam, depinde de fire, mediu, contexte!

 
Inscriere   
terapiegrup8@gmail.com
   

Event ID:2737

Leave a Reply